Startpas paard/pony

Wedstrijdruiters kunnen een startpas aanvragen en aan wedstrijden deelnemen. De startpas kan via mijnKNHS door leden zelf aangevraagd worden. Indien het paard of pony al geregistreerd is bij de KNHS kun je deze makkelijk vinden in de database met het transponder(chip)nummer uit het paspoort.

Als het paard of de pony niet geregistreerd staat bij de KNHS dien je deze zelf te registreren. Je vindt alle benodigde gegevens in het paspoort. Vervolgens kan de startpas worden aangevraagd. Uiteraard willen we je hierbij ook altijd helpen, maak dan even een afspraak met Kiona Wolthuis-Aalderink.

De startpas kun je in laten gaan op een bepaalde datum, maar ook per direct. Je rekent deze af met de KNHS. De startpas ontvang je niet meer thuis. Je kan je startpas(sen) digitaal vinden in de gratis mijnKNHS-app voor iOS en Android. De tarieven van de KNHS, vind je hier.

Aanmelden voor wedstrijden

Wedstrijdruiters schrijven zichzelf in voor wedstrijden. Wedstrijden vind je op startlijsten en de wedstrijd kalender via MijnKNHS. LET OP! Bij sommige wedstrijden wordt je op de wachtlijst geplaatst als je te vroeg inschrijft. Let dus op een eventuele openingsdatum voor de inschrijvingen van wedstrijden.

Ieder lid is zelf verantwoordelijk waar men zich opgeeft voor wedstrijden. Als er op een wedstrijd niet gestart of niet voor de sluitingsdatum afmeldt, zijn de kosten die hieruit voortvloeien voor eigen rekening en niet die van de vereniging.
Als de vereniging facturen binnen krijgt met opgelegde boetes, worden deze of doorgestuurd naar het betreffende lid of teruggestuurd naar de wedstrijd organiserende vereniging, met het adres van het betreffende lid. Dit geldt ook voor boetes die niet worden voldaan en waarvoor wij worden aangeschreven door de KNHS.


Bixie

Een Bixie startpas kan aangevraagd worden voor leden in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. Bixie startpas staat op naampersoon, hier is geen pony aangekoppeld. Op een Bixie startpas kan met verschillende pony’s gestart worden. De Bixie startpas is gratis, wel moet je lid zijn van de KNHS en het Bixie proevenboekje aanschaffen. Meer informatie over bixie vind je hier.